Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐍 543 tuinslangen in 🏬 8 webshops

Met deze materialen creëer je jouw perfecte tuinhuis

De ideale manier om wat extra charme toe te voegen aan jouw tuin: een tuinhuis! Tegenwoordig biedt een tuinhuis verschillende functies, denk bijvoorbeeld aan uitbreiding, een lounge-plek of werkplaats. De juiste materialen gebruiken is essentieel voor een mooi en praktisch resultaat. Een veelgebruikt materiaal is hout, houten tuinhuizen zijn dan ook helemaal hip. Een populaire, opkomende bouwmethode is prefab, waarbij elementen vooraf in een fabriek of werkplek worden gerealiseerd. Laten we wat dieper ingaan op prefab houten tuinhuizen en de materialen die hierbij aan bod komen.

Geschikte houtsoorten

Hout is een natuurlijk materiaal, de voordelen van dit materiaal in de bouw blijken reuze. Een paar belangrijke punten zijn duurzaamheid, natuurlijke isolatie en een charmante uitstraling. Populaire houtsoorten voor tuinhuizen zijn onder andere ceder, redwood en lariks. Lariks is een relatief goedkopere optie vergeleken met andere houtsoorten. Ceder wordt vaak beschouwt als zachthout, redwood en lariks vallen onder naaldhout. Naaldhout is toch wel één van de beste opties gebleken voor de bouw van tuinhuizen. Op www.pineca.nl kun je meer lezen over prefab houten tuinhuizen. Tevens vind je er meerdere opties voor tuinhuizen die gemaakt worden van langzaam gekweekt naaldhout.

Fundering

Voor de fundering van een houten tuinhuis zijn meerdere opties mogelijk. Wanneer de grond al redelijk vlak is zijn betonplaten een gepaste en betaalbare keuze. Als de grond niet vlak genoeg is, kunnen verstelbare sokkels een uitkomst bieden om de bodem uit te vlakken. Bekijk ook eens ons artikel over tuingereedschap, voor meer leuke tips om mee aan de slag te gaan in je tuin. Hieronder benoemen we een aantal opties voor de fundering van je tuinhuis.

Betonnen fundering

Verreweg de stevigste ondergrond voor je tuinhuis is een betonnen fundering. Een dikte van 150 tot 300 mm is ideaal. Deze optie biedt een vlakke en sterke ondergrond.

Betonplaten

We benoemden het hierboven al even, betonplaten zijn een redelijk goedkope optie. Betonplaten worden vaak ingezet als de grond al vlak genoeg is.

Houtskelet

Een andere betaalbare mogelijkheid is fundering in houtskelet. Deze optie is echter wel meer geschikt voor kleine tuinhuizen en kan niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld houten woonhuizen.

Verplaatsbare fundering

In sommige gevallen is het mogelijk om een houten gebouw te kunnen verplaatsen. Hier is uiteraard wel een speciaal type fundering voor nodig. De fundering bestaat dan uit twee delen en kan vervolgens met behulp van een kraan verplaatst worden. Aan dit type fundering zijn bepaalde bouwvoorschriften verbonden, overleg dus altijd met de verkoper.

Isolatie

Hout heeft van nature isolerende eigenschappen, het houdt warmte namelijk vast. Kou wordt daarentegen afgestoten. Hout is daarom een ideaal materiaal om je tuinhuis mee te bouwen. Energiekosten zullen aanzienlijk lager zijn. Ben je nou van plan om te gaan werken in je toekomstige tuinhuis? Dan kun je er ook voor kiezen om extra isolatie toe te voegen. Speciaal ontworpen, dik isolatiemateriaal wordt dan tussen de houten planken aangebracht. Zo reguleer je volop de temperatuur, vochtigheid en akoestiek in je tuinhuis. Een leestip is dit artikel over het verwarmen van houten gebouwen.

Bij het bouwen van een tuinhuisje speelt het juiste materiaal een grote rol. Het exterieur wordt beïnvloedt door de materialen, maar ook zeker de binnenkant. Door te kiezen voor duurzame houtsoorten en de gepaste fundering ben je al een heel eind op weg naar een knus, gezellig houten tuinhuis!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

tuinslang-expert.nl
Logo