Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐍 543 tuinslangen in 🏬 8 webshops

Hoe je je bloeiende tuin netjes houdt

Een bloeiende tuin is het resultaat van maandenlang hard werken, zelfs wanneer het buiten geen fijn weer is. Het zou dan ook jammer zijn als je een bloeiende tuin niet onderhoudt en het chaotisch laat worden. In deze blog vertellen we je daarom over de manieren om je tuin in volle bloei netjes te houden.

Borderranden aanleggen

De eerste manier hoe je je bloeiende tuin netjes kunt houden, is door middel van het aanleggen van borderranden. Een wilde tuin is een plek die geen duidelijke grenzen heeft. Dit scheidt de mensheid immers van de natuur! Door middel van borderranden weet je precies waar een bepaalde plek voor bloeiende bloemen en planten ophoudt en juist een ander gedeelte van je tuin begint. Je ziet meteen hoeveel netter je tuin op deze manier is geworden!

Onkruid verwijderen

Wie kent het niet: je hebt eindelijk je droom tuin aangelegd en dan komt het onkruid toch weer stiekem opduiken. Onkruid kan een doorn in het oog zijn voor elke tuinier. Het verstikt je prachtige bloemen en planten, en voor je het weet lijkt je tuin weer een jungle. Door onkruid regelmatig te verwijderen, geef je je bloeiende planten de ruimte en voedingsstoffen die ze nodig hebben om in volle glorie te schitteren.

Regelmatig overwoekerde planten trimmen

Planten hebben af en toe een knipbeurt nodig om er op hun best uit te zien. Overwoekerde planten kunnen je tuin er rommelig en ongeorganiseerd uit laten zien. Bovendien kunnen ze andere bloemen en planten overschaduwen en verhinderen dat ze voldoende zonlicht krijgen. Door regelmatig te snoeien en te trimmen, zorg je ervoor dat alle planten de ruimte hebben om te groeien en bloeien. Dus pak je snoeischaar en geef die overijverige takken een goede trimbeurt – je tuin zal er sprankelend en netjes uitzien!

Gevallen bladeren en afval opruimen

Je kent het wel: die mooi aangeharkte tuin ligt ineens weer vol met bladeren, takjes en ander afval. Vooral in de herfst kan het een eindeloze taak lijken. Begin met het verzamelen van de bladeren met een bladhark of bladzuiger. Vergeet niet om ook onder heggen en tussen bloemperken te kijken, want daar hoopt het zich vaak onopgemerkt op. Zet een composthoop op voor de bladeren en het tuinafval; dat geeft je later weer waardevolle voedingsstoffen voor je tuin. Het klinkt als een karwei, maar je zult merken dat je tuin er stukken beter uitziet.

Dode of verlepte bloemen snoeien

Niets is zo jammer als die prachtige bloemen die na hun bloeiperiode verleppen en je tuin een beetje triest doen ogen. Door dode of verlepte bloemen regelmatig weg te knippen met je tuingereedschap, moedig je nieuwe groei aan en zorg je ervoor dat de plant geen energie verspilt aan delen die toch niet meer terugkomen. Gebruik een scherpe snoeischaar en knip de bloemen net boven een set gezonde bladeren af. Dit stimuleert de plant om zich te richten op nieuwe bloei en houdt je tuin fris en levendig.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

tuinslang-expert.nl
Logo