Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐍 543 tuinslangen in 🏬 8 webshops

Aan de slag met het inrichten van een nieuwe tuin 

Wanneer je binnenkort naar een nieuwe woning verhuist of uitgekeken raakt op de huidige inrichting van je tuin, loont het om alvast eens na te denken over een nieuw tuinontwerp. Aan welke eisen moet de tuin straks voldoen, zodanig dat het hele gezin zich hier prettig voelt? Kinderen willen de ruimte hebben om te kunnen spelen op een gazon of bijvoorbeeld in de zandbak. Daar waar je partner wellicht op zoek is naar ruimte om te kunnen starten met een eigen moestuin. Niets is fijner dan verse kruiden, verschillende soorten groenten en wat fruit uit je eigen tuin in de zomer! Zelf zoek je mogelijk naar een plekje om je op zomerse dagen even terug te kunnen trekken voor een moment voor jezelf. Denk aan een tweede terras met comfortabele loungestoelen van een partij als VivaldiXL. In dit artikel lees je meer over het (her)inrichten van een tuin. 

Start met een plattegrond op basis van een wensenlijst

Inventariseer binnen het gezin aan welke eisen de tuin moet voldoen. Op basis van de wensen die ieder gezinslid heeft, kun je vervolgens een plattegrond uitwerken. Houd hierbij rekening met de stand van de zon gedurende de dag. Waar in de tuin zit je ’s ochtends in de zon bij het ontbijt? Hoe creëer je een plekje om ook in de namiddag nog van de zon te kunnen genieten? Enzovoorts. Veel tuinen worden om deze reden van meerdere terrassen voorzien. Op het ene terras plaatsen zij comfortabele loungestoelen; op het andere een tuinset voor 4 personen om aan te ontbijten of dineren. 

Zorg voor voldoende kleur in de tuin met borders

Vul de plattegrond aan met meerdere borders, die je van verschillende soorten planten en heesters voorziet. Wellicht heb je zelfs ruimte voor een paar bomen in de tuin! Door de tuin van groen te voorzien, krijgt deze meer kleur. Daarbij trekt het groen verschillende soorten insecten aan, wat de tuin laat leven. Niets is leuker dan de vrolijke vlinders, bijen en bijvoorbeeld vogels die je tuin in de zomer bezoeken. 

Onderhoudsvriendelijke tuin met een tuinsproeier 

De keuze voor groen in de tuin hoeft niet per definitie te betekenen, dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhouden ervan. Combineer de verschillende borders en bijvoorbeeld een fraai gazon met een tuinsproeier. Deze tuinsproeier zet je aan het eind van de avond handmatig aan, of laat je geautomatiseerd starten. Tegenwoordig zijn hier tal van slimme oplossingen voor te vinden op de markt. 

Kleed de tuin aan met leuke accessoires 

De laatste stap bij het (her)inrichten van een tuin is het aankleden hiervan met leuke accessoires. Denk aan tuinverlichting, een fraai buitenkleed voor op het terras, een aantal losse bloempotten, enzovoorts.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

tuinslang-expert.nl
Logo